Ekşili sulu köfte terbiyeli nasıl yapılır?

Terbiyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı rendeleyin ve pirinci yıkayıp süzün. …
  2. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. …
  3. Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. …
  4. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın.

Kerevizli ekşili köfte nasıl yapılır?

Kaynayan suya kereviz ve havuç atılır 5 dk sonrada küp küp doğranmış patates atılır. Biz bu sırada köftemizi yapıyoruz. Yoğurduğumuz köfteleri nohuttan biraz büyük yuvarlayıp yapışmaması için una buluyoruz. Sebzeler hafif piştiğinde köftelerimizi içine atıp 1 kere karıştırıyoruz 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Terbiyeli köftenin terbiyesi nasıl yapılır?

Terbiyesi için bir kasenin içinde yumurta sarısı ve limon suyu karıştırılır. Yemek suyundan 4-5 yemek kaşığı alınıp, terbiyesinin içine karıştırılır. Pişmiş olan yemeğin içine karıştırarak terbiyesi dökülür ve 1-2 dakika ocakta durup alınır. Sıcak olarak servis edilir.

Ekşili sulu köfteye yoğurt konur mu?

Su kaynayınca içine köfteleri atıp pirinçler patlayana kadar pişirin. Diğer yanda yoğurt ve limon suyunu bir kasede güzelce çırpın. Kaynayan köfte suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin. Ocaktan aldığınız köfteye tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin.

Terbiyeli ekşili sulu köfte yanına ne gider?

"Sulu Köftenin Yanına Ne Gider?" Diye Düşünenlerin Kurtarıcısı Olacak 12 Nefis Tarif

  • Kolay Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi.
  • Patates Salatası Tarifi.
  • Bademli Pilav Tarifi.
  • Mevsim Salatası Tarifi.
  • Zeytinyağlı Barbunya Tarifi.
  • Zeytinyağlı Bezelye Tarifi.
  • Yağlı Biber Turşusu Tarifi.

Ekşili köftenin sosu nasıl yapılır?

Yoğurt, un, yumurta sarısını iyice çırpın. İçine limon suyu ve sarımsağı ekleyin. Yoğurtlu karışımı yemeğin suyundan alıp ılıtın ve yemeğe ekleyin. Tereyağını eritin ve kırmızı biber, nane ve kimyonu ilave edin.

Kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kereviz yemeği yapımında; geniş bir tencere içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 1 dakika kavurun. Ardından halkalar halinde doğradığınız havuçları koyup, 2 dakika kadar daha kavurun. Küpler halinde doğradığınız patates ve kerevizleri de ekleyip, 3-4 kere karıştırın.